Sfaturi pentru Planificarea sau Reprogramarea Nunții (Pandemia Coronavirus – COVID-19)

(Pandemia Coronavirus - COVID-19)

Va pregățiți pentru orice eventualitate la o nuntă – umbrele, truse de cusut, meniu de urgență. Încercați să faceți tot ce puteți pentru a vă asigura că lucrurile merg bine și toată lumea se bucură de ziua voastră.

Cred că este corect să spunem că atunci când v-ați rezervat nuntă, nimeni nu și-ar fi imaginat că va apărea o pandemie globală care ar putea pune atât de multe bețe în roate, dar din păcate suntem în situația asta și va trebui să ne conformăm.

Deja din primele momente de criză au început să apară mesaje de la cupluri despre modul în care coronavirusul (Covid-19) va afecta planurile lor de nuntă.

Având în vedere că țîn să păstrez o legătură foarte apropiată cu toate cuplurile cărora le fotografiez nuntă mi-am dat seama că este important să împărtășesc informațiile și cu ceilalți oameni în aceeași situație, astfel am decis că voi scrie această postare pentru a ajută și alte cupluri.

 

Primii Pași

Este important să fim deschiși și să vedem lucrurile în perspectiva.

Majoritatea cuplurilor este formată din tineri, plini de energie și viguroși, cei din categoria oamenilor mai puțîn afectați de Coronavirus, dar gândindu-ne la invitați, trebuie să avem în vedere membrii cei mai vulnerabili ai societății noastre – părinți, bunici, cei cu vârstă înaintată. Este un moment foarte dificil și provocator mai ales pentru ei.

Preluarea Informațiilor Corecte despre Coronavirus

Trăim într-o eră de fake news. De dragul sănătății mintale, încearcati să urmariți informațiile oficiale, mai ales cele legate de organizarea și susținerea evenimentelor în următoarea perioada, deasemenea limitarea numărului de persoane în locații închise.

Este o idee bună să urmăriți evoluțiile, deoarece lucrurile se schimbă rapid, iar din informațiile de până acum, lucrurile au evoluat cu predicții pentru următoarele 30 de zile.

Păstrați legătură cu Furnizorii și Locația

Nu este nimic mai rău decât să te îngrijorezi despre scenarii și lucruri care s-ar putea să nu se întâmple. Este util să rămâneți în legătură continuă cu furnizorii și locația aleasă.

Suntem cu toții împreună în această situație, așa că cel mai important este să comunicăm.

Mulți furnizori sunt îngroziți în acest moment, deoarece întregul lor plan pe acest an s-a dat peste cap. Majoritatea furnizorilor individuali din această industrie sunt pe cont propriu și depind foarte mult de evenimentele la care lucrează.

Dacă anulați sau amânați nuntă, anunțați furnizorii din timp.

Iar dacă puteți, susțineți întreprinderile locale și furnizorii contractați pentru evenimentul vostru în acesta perioada provocatoare.

 

Țineți-va la curent invitații despre noile informații

Această pandemie globală ne afectează pe toți.

Orice s-ar întâmpla cu planurile voastre de nuntă, oamenii vor înțelege.

Dacă decideți să amânați evenimentul încercați să va informați oaspeții cât mai repede posibil, astfel încât să poată anula orice cazare sau zboruri.

Adesea, rezervările de cazare au un termen limită pentru rambursări, astfel dacă reușesc să își anuleze din timp exsita șanse mari să își primească banii înapoi.

 

Reorganizarea Nunții

Mulți dintre voi ați avut planuri să vă căsătoriți în următoarele săptămâni, dar având în vedere situația actuală trebuie să vă reorganizați nuntă. Iată câteva sfaturi care o să vă ajute:

-discutați cu locația aleasă pentru a află care sunt alternativele oferite de ei (date disponibile, termeni  și condiții contractuale)

 

-discutați cu furnizorii pentru a află care dintre datele oferite de locație se potrivește tuturor

 

-informați-va dacă depozitele și avansurile sunt transferabile, este bine să vă asigurați că furnizorul poate și va face acest lucru

 

-luați în considerare o nuntă în timpul săptămânii, majoritatea locațiilor vor avea o flexibilitate mai mare, pe următoarea perioada, luând în calcul că vor există foarte multe reprogarmari, astfel optând pentru o nuntă desfășurată în timpul săptămânii, aveți o șansă mai bună de a vă apropia nuntă de dată inițială, evident țînând cont de restricțiile oficiale

 

-amânați-vă luna de miere până când lucrurile se vor îmbunătăți, este bine să luăm măsuri din timp

Nuntă în Pandemie

Cei care doresc neapărat să facă acest pas acum, în această perioada, există variante foarte limiatate, dar măcar există.

Azi 19 mai,  avem disponibile aceste informații oficiale:

-limita de 8 persoane cu legile de distanțare socială (astfel luând în calcul de ex. la o cununie civilă vom avea: mire, mireasă, nași, oficiator, fotograf și încă 2 persoane, toți cu mășți de protecție, fără o îmbrățișare cu adevărat plină de emoții)

Dar totuși, dacă puteți – cel mai bun lucru de făcut acum este să rămâneți în casă și să așteptăm momentul în care ne putem distra împreună cu toți oamenii dragi nouă.

 

Sper că această postare va fi de folos.

Dacă aveți și alte întrebări postați la secțiunea de comentarii mai jos.

 

În momente provocatoare că aceastea, cel mai bun lucru pe care îl putem face este să fim atenți, amabili și grijulii.

 

Rămâneți pozitivi!

Ne vedem în curând.