Agrotrends & TMT – in Cluj-Napoca

Resurse utile pentru fermierii din Romania!

Eveniment dedicat producatorilor de tomate, serele Bioculture 2019

Analiza de piață Agrotrends Roșia în economia Romaniei 2019 a fost lansată în timpul unui eveniment dedicat producătorilor de tomate în cadrul căruia s-au discutat problemele din sector și s-au creat noi parteneriate de afaceri. În cadrul evenimentelor noastre sunt invitați să participe toți actorii din lanțul de aprovizionare, de la fermieri la achizitorii din retailul modern. Mai mult de 50 de fermieri au participat la evenimentul nostru de afaceri, găzduit de Serele Bioculture, Cluj.

Resurse pentru agriprenori | Un proiect TMT PR |

Analiza de piata Rosia in economia Romaniei, 2019 cuprinde date la zi despre suprafetele si productiile de tomate din tara noastra si pe plan european, in special cele dedicate consumului in stare proaspata.

  • DATE MACROECONOMICE DE PIATA
  • SURSE DE FINANTARE SI ASIGURARI DISPONIBILE
  • MODELE DE BUNA PRACTICA PENTRU PRODUCATORI
  • CERTIFICARI EUROPENE

Extras din analiza ⬇️

Tomatele sunt cele mai consumate legume din lume, cu producție de 182.300 milioane tone, adică o creștere de 30% în ultimii 10 ani. Circa 5 milioane de hectare sunt cultivate pe Mapamond, cu o medie de 3,7 kg/mp. România (pe al treilea loc ca suprafață în UE cu 9,5%) figurează la producția de tomate în stare proaspătă sau refrigerate pe locul 157 în top mondial, cu circa 25.590 de tone, în valoare de 34,3 milioane de euro, în creștere cu 10,87%.  Suntem în primii 20 importatori la nivel global, România a importat anul trecut 36.780 de tone de roșii, fiind al 12-lea mare importator din Uniunea Europeană.